NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Invisalign cena – koliko stane nevidni zobni aparat?

Invisalign nevidni ortodontski aparat

Invisalign je nevidni ortodontski aparat, ki za premikanje zob v želeno pozicijo uporablja serijo prozornih, snemljivih opornic. Metoda je estetsko dovršena in diskretna, saj so poravnalci skoraj neopazni. Invisalign aparat je odstranljiv, kar omogoča enostavno čiščenje zob, uživanje hrane in pitje brez omejitev ter boljšo ustno higieno v primerjavi s tradicionalnimi aparati.

 

Opornice so iz gladkega, udobnega materiala, kar zmanjšuje draženje ustne sluznice in nelagodje, povezano z nošenjem klasičnih ortodontskih aparatov.

 

Kako do Invisalign aparata?

1. Pregled in posvet

Na prvem obisku pregledamo vaše zobovje in čeljusti ter naredimo rentgenski posnetek zobovja. Ker imamo izkušnje s celotnim področjem estetskega zobozdravstva, vam glede na vaše želje in pričakovanja svetujemo najbolj ustrezno terapijo.

 

Lahko je to Invisalign, občasno pa se zgodi, da vam svetujemo tudi drugačno terapijo, ki je lahko bolj primerna za dosego želenega rezultata.

 

2. Skeniranje in fotografiranje

Drugi korak je zajem vseh potrebnih podatkov. Z intraoralnim skenerjem poskeniramo vaše zobovje in naredimo fotografije vašega obraza in zob.

 

Na podlagi vseh pridobljenih podatkov načrtujemo optimalno terapijo. Pred potrditvijo načrta terapije vam lahko tudi pokažemo simulacijo končnega stanja.

3. Vstavitev aparata

3-4 tedne po skeniranju sledi namestitev etečmenov in vstavitev prve opornice. Podamo vam tudi natančna navodila za nošenje.

 

Na kontrolne preglede hodite na vsake 3 mesece.

Invisalign nevidni ortodontski aparat

 Kaj vpliva na ceno Invisaligna?

Cena nevidnega zobnega aparata Invisalign je odvisna predvsem od zahtevnosti ter dolžine trajanja vašega ortodontskega zdravljenja. Točen znesek vam predstavimo na prvem pregledu. 

 

Na voljo je več programov zdravljenja z Invisalign sistemom. Razlika med njimi se nanaša predvsem na število korekcijskih opornic, ki so potrebne za odpravo ortodontskih nepravilnosti.

  • Invisalign Comprehensive – neomejeno število opornic – za zdravljenje širokega spektra težjih ortodontskih nepravilnosti, obe čeljusti 4200 EUR
  • Invisalign Moderate –  do 20 opornic – za zdravljenje lažjih do zmerno zahtevnih nepravilnosti, obe čeljusti 3400 EUR
  •  Invisalign Lite – do 14 opornic – za zdravljenje lažjih nepravilnosti, obe čeljusti 2800 EUR

 

Poravnava zob je proces in potrebuje nekaj vzdrževanja tudi, ko boste zaključili zdravljenje z zobnim aparatom Invisalign. Dobili boste t.i. retainerje.

 

To so snemljive opornice, ki jih boste nosili samo ponoči. Njihov namen ni v poravnavi zob, temveč v tem, da pomagajo ohraniti poravnane zobe na svojem mestu. Le tako boste  dosegli trajen rezultat in obdržali nov lep nasmeh.

 

V ceno ortodontskega zdravljenja je vključen 1 komplet retainerjev za ponoči.

 

Dinamika plačila

Plačilo Invisalign zdravljenja je razporejeno preko celotnega obdobja terapije. Za Invisalign Full program so stroški zdravljenja razporejeni na naslednji način:

  •   30 € – prvi pregled,
  •   2000 € – ob izvedbi diagnostičnih postopkov in 3D skeniranju zob (pred naročilom opornic),
  •   preostalo v enakomernih obrokih – ob kontrolnih obiskih.
Invisalign neviden aparat

Dodatni stroški 

Pogosto je  pred ortodontskim zdravljenjem potrebna sanacija zobnih kariesov, ekstrakcija modrostnih zob in čiščenje zobnega kamna.


Po končani Invisalign terapiji je treba zobovje včasih dokončno urediti z ostalimi tehnikami (bonding, keramične luske, implantološka oskrba, …).

 

Vse te zobozdravstvene storitve lahko izvedemo v našem Zobozdravstvenem centru diamant.  Stroški teh storitev niso vključeni v ceno Invisalign ortodontskega zdravljenja. 

Tina Robič, dr. dent. med.

Tina Robič, dr. dent. med.

Tina Robič, dr. dent. med., je izkušena zobozdravnica, specializirana za področje digitalne ortodontije - nevidnih ortodontskih aparatov in splošnega zobozdravstva. Izjemna zobozdravnica, ki vam bo s strastjo in strokovnostjo pomagala doseči osupljiv nasmeh.

Delite to novico

Podobne novice

Naročite se na termin!