NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Metoda All-on-4

All on 4 implantati, all-on-4

Metoda All-on-4 je odlična rešitev za brezzobe paciente, kjer se z nagnjenimi zadnjimi implantati izognemo sinusu ali živcu.

Nikakor pa to ni najboljša možna terapija kar za vse, kot se pogosto zavaja paciente. Veliko pa je tudi terapevtov, ki oglašujejo metodo All-on-4, nato pa ponujajo klasične rešitve, ker naj pacient ne bi imel dovolj dobrih pogojev za takojšnjo obremenitev.

Prednosti, ki jih prinaša metoda All-on-4

-Nizka cena (4600 EUR z navadnimi zobmi ali 4990 EUR s kompozitnimi zobmi in titanovim ogrodjem).

-Relativno enostaven NEBOLEČ ENOURNI poseg.

-Ni potrebe po dodajanju umetne kosti okoli implantatov.

-Operacija je lahko narejena brez rezanja in šivanja.

-Istočasno se lahko izpuli zobe in namesti implantate ter nove zobe brez čakanja.

-Fiksni zobje v 24 urah.

-Visoka uspešnost in predvidljivi rezultati.

Slabosti, ki jih prinaša metoda All-on-4

-Implantati so pri klasični metodi postavljeni v sprednjem delu čeljusti, zato zadnji zobje niso podprti, ampak pri klasični visijo nazaj.

-Pri velikih (močno pneumatiziranih) sinusih je zadnji vsadek pomaknjen precej naprej, na mesto prvega ličnika.

-Privijačena proteza je ponavadi akrilatna in zato malce bolj debela (kasneje se lahko naredi keramični mostiček).

-Potrebno je čiščenje prostora med vašo in umetno dlesnijo. Zelo pomembna je pravilna izvedba mostička, da se enostavno čisti.

-Metode ni možno izvesti pri močno resorbirani kosti. (malokdaj pri izkušenem terapevtu)

-Protezo lahko sname samo zobozdravnik, zato pri starejših ljudeh s slabšo motoriko včasih bolj priporočamo snemne reštve.

Ključne stvari so: kirurgova roka, 3D diagnostika in načrtovanje postavitve, usklajen zobni laboratorij in izkušnje terapevta.

Alternative metodi All-on-4

 -Klasično postavljeni zobni vsadki, ki enakomerno podpirajo umetne zobe.

-Zygoma in pterigoidni implantati, za katere ni potrebno dodajati umetne kosti ali delati sinus lift.

-Tehnike za širjenje in dograditev kosti brez dodatkov umetne kosti.

Kaj pa doživljenjska garancija?  Odvisno od tega, kako dolgo boste živeli, kako boste čistili in kako redno boste hodili na profesionalna čiščenja, kjer se proteza all-on-4 odstrani in preveri stanje tkiv okoli zobnih vsadkov. Pomembno je tudi vaše sistemsko zdravje, načeloma pa je ta način oskrbe zelo predvidljiv tudi dolgoročno.

Naše mnenje o metodi All-on-4 je dobro, marsikdaj pa obstajajo še boljše možnosti, ki so tudi neboleče in nič dražje, in je vsekakor vredno razmisliti o njih. Ponavadi naredimo modificiran koncept All-on-4.

Dr. Robič letno več kot 400 posegov s takojšnjo obremenitvijo s fiksnimi zobmi in dela po metodi All-on-4 že od leta 2013 in le redkokdaj se zgodi, da bi pacient moral v vmesnem času nositi snemne proteze.

Posebno veliko časa je vložil v izobraževanje za pravilno oskrbo mehkih tkiv okoli implantatov, da je čiščenje in izgled protetičnega izdelka nemoten in neboleč.

Nemalokrat se zgodi, da pridejo k njemu pacienti, ki so bili že večkrat zavrnjeni, da ne morejo dobiti vsadkov in zob takoj, ali da vsadki pri njih sploh niso možni brez dragih in dolgotrajnih postopkov (s predračuni nad 15.000 €), nato pa jih dr. Robič s fiksnimi zobmi oskrbi v enem dnevu, brez oteklin in bolečin z modificirano metodo All-on-4 za 4990 €. Po približno 6 mesecih, ko naredimo končni mostiček iz zirkon-oksidne keramike na 4 implantatih, se plača še 2000 €.

Če ste tudi vi že bili zavrnjeni lahko pošljete vaš ortopan z vprašanjem, če vam lahko pomaga, direktno dr. Robiču na info@robic.si in boste dobili povratno informacijo iz prve roke.

V kolikor imate strah pred posegom, pri zobozdravniku občutite močno tesnobo, imate nizek prag bolečine ali zelo občutljive zobe, je v našem zobozdravstvenem centru na voljo inhalacijska sedacija, s katero ublažimo tesnobo ter zmanjšamo ali odpravimo bolečino. Več o sedaciji lahko preberete tukaj.

All on 4 implantati

Imamo izkušnje, lahko vam pomagamo.

Podobne storitve

Naročite se na termin!