NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Ustna higiena

Ustna higiena - Zobni kamen, odstranjevanje zobnega kamna

Zobni kamen nastane iz zobnih oblog – plaka. Če ta ni odstranjen ali vsaj temeljito premešan 2 dni, začne apneti in nastanejo trde obloge – zobni kamen.

Zobni kamen je porozen in predstavlja odlično gojišče za bakterije, ki se zlahka prilepijo nanj. Če so ob zobu že poglobljeni obzobni žepki, se kamen razširi tudi pod dlesen in le-ta začne krvaveti. Ta je posebej nevaren ker predstavlja stalno draženje dlesni, ki krvavijo, bolezen pa je širše poznana kot parodontoza.

Rešitev:

Zobnega kamna sami ne morete odstraniti. Priporočamo redna profesionalna čiščenja, kjer z blagimi ultrazvočnimi vibracijami odluščimo kamen in bakterijski mikrofilm iz vaših zob. Še posebej pomembno ga je odstraniti pod dlesnijo, tu si zobozdravnik lahko pomaga tudi s posebnimi inštrumenti – kiretami, postopek pa imenujemo luščenje in glajenje korenin.

Sorry, your ID is maybe not correct (If you did not place any ID that means auto-detect does not work.). And please make sure that your selected element is developed with Swiper.

Čiščenje zobnega kamna ponavadi ni boleče, včasih pa lahko že prej občutljivi zobje tudi malo skelijo. Ob čiščenju globokih obzobnih žepov pa uporabimo lokalno anestezijo.
Uporabljamo W&H Tigon plus, ki velja za napravo, ki povzroča najmanj bolečin in ne dela poškodb ob čiščenju zobnega kamna.
Čiščenje zobnega kamna ni dovolj, zato zobe še speskamo in spoliramo, da upočasnimo nabiranje plaka na zobeh in odstranimo bakterijski mikrofilm. Pregledamo globine obzobnih žepkov in zobe.
Moderne naprave za čiščenje ne poškodujejo zob, zato priporočamo čiščenje zobnega kamna dvakrat letno.

Imamo izkušnje, lahko vam pomagamo.

Podobne storitve

Naročite se na termin!