NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Implantati

Implantati Zobozdravstvo Diamant

Ko izgubimo zobe na srečo ni konec vsega, danes zobe z visoko uspešnostjo nadomeščamo z zobnimi vsadki – implantati.

Predvsem zaradi zahtev estetskega zobozdravstva s pridom uporabljamo implantate, za rehabilitacije z naravnim izgledom.

Prav tako je implantat najboljša izbira ob izgubi enega kočnika, če sta soseda povsem intaktna, in bi jih z brušenjem za mostiček prizadeli. V takem primeru je implantat tudi ekonomična rešitev.

Implantacijo opravi oralni kirurg ali implantolog, pred posegom pa je potrebno opraviti vsaj panoramsko slikanje zob, v težjih primerih z manj kosti pa še 3D CT sliko.

V primeru dobrih pogojev, se lahko implantati vstavijo tudi brez rezanja, brez dodajanja kosti in brez operacije.
Dr. Robič je zaključil podiplomski študij z magistrsko nalogo z naslovom minimalno invazivno implantiranje v zadnjem delu zgornje čeljusti.
Danes vstavljamo implantate, če se le da brez dodatkov umetne kosti, z minimalnimi, nebolečimi posegi, ki so tudi cenejši in predvidljivi. Računalniško podprto načrtovanje povečuje uspešnost in zmanjšuje komplikacije.
Če je včasih implantacijo spremljala močna oteklina in tudi bolečina, danes ni več nujno tako!

Izkušnje po več tisočih implantacijah nas spodbujajo, da danes vstavimo vsadek takoj po izgubi zoba in nanj takoj namestimo provizorično krono (ki ni obremenjena z žvečnimi silami). Tako odpadejo zadrege z začasnimi protezami – žabicami ali škrbastim nasmehom.

Tekom let se je dr. Robič specializiral za metodo vstavitve implantatov po metodi All on 4, ko v istem obisku izdremo vse preostale zobe, vstavimo 4 implantate in takoj izdelamo fiksni mostiček. All on 4 izvajamo že od leta 2013, s klasično metodo intraoralnega varjenja titanove konstrukcije, od leta 2020 pa tudi z novo digitalno metodo, ko implantate poskeniramo in začasne zobe natisnemo s 3D tiskalnikom.

V kolikor imate strah pred posegom, pri zobozdravniku občutite močno tesnobo, imate nizek prag bolečine ali zelo občutljive zobe, je v našem zobozdravstvenem centru  na voljo inhalacijska sedacija, s katero ublažimo tesnobo ter zmanjšamo ali odpravimo bolečino. Več o sedaciji lahko preberete tukaj.

Če ste ali boste izgubili en zob

V primeru manjkajočega enega zob se v vrzel vstavi zobni vsadek, ki ga lahko vstavimo takoj ob puljenju.

V primerih zadostne kostne mase je možno že takoj narediti začasen zob na vsadku, ki pa ne sme biti v stiku z ostalimi zobmi in z njim ne smete jesti.

Če je potrebno dodati umetno kostnino ali pa je vaša kost slabše kvalitete, pa počakamo 6-12 tednov pred namestitvijo zobne krone na vsadek. V vmesnem času vam napravimo začasni provizorij.

Če ste ali boste izgubili več zob v vrsti

Tudi v tem primeru lahko implantiramo takoj po odstranitvi zob.

V primeru, kvalitetne kosti lahko naredimo tudi takojšni provizorični mostiček na vsadkih, ki ga po 8 tednih zamenjamo s polno-keramičnim.

Kadar vaše kostne mase ni dovolj in je potrebno dvigovati sinusno dno – sinus lift, pa z obremenitvijo implantatov in izdelavo mostička počakamo vsaj 4 mesece. V vmesnem obdobju vas lahko oskrbimo z začasno protezo.

Če ste ali boste izgubili vse zobe v čeljusti

Če je izguba zob v zgornji čeljusti potrebujete 4 vsadke.

Če želite fiksne zobe, vam lahko pomagamo z metodo All-on-4, kjer dobite zobe v 24 urah po izdrtju zob.

Kadar se zaradi starosti in lažjega čiščenja dogovorimo za snemni mostiček na Locator polzilih, pa najprej vstavimo implantate in nato po 2-3 tednih izdelamo snemni mostiček – protezo, ki se pritrdi na implantate s klikom, vendar je prva 2 meseca ne smete polno obremenjevati.

Cena obeh rešitev je 4990 €.

Če pa nimate zob v spodnji čeljusti in želite fiksno rešitev pride v poštev tako kot zgoraj All on 4 ali pa snemni mostiček na locatorjih.

Zaradi finančnih ali anatomskih omejitev pa se lahko v spodnji čeljusti izdela tudi protezo na dveh zobnih implantatih, ki se pritrdi na vsadke na klik. Cena za to možnost je od 1500 € z uporabo miniSky implantatov do 2400 € z uporabo Locator polzil in s kovino ojačane proteze.

Imamo izkušnje, lahko vam pomagamo.

Podobne storitve

Naročite se na termin!