NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Glajenje gubic obraza

Glajenje gubic obraza Diamant

Za glajenje gubic obraza uporabljamo preparate, ki učinkovito gladijo in odpravljajo gubice ter preprečuje nastanek novih.

Kaj je terapija glajenja gubic obraza?

Dva izmed najpogostejših minimalno invazivnih estetskih posegov na svetu sta glajenje gubic obraza s toksinom ter dermalna polnila. Oba posega se v naši ustanovi izvajata s preverjenimi ter varnimi preparati, predvsem pa s strani izkušenih strokovnih izvajalcev. Nemalokrat pride do skrbi, da bo po posegu glajenja gubic obraza prišlo do zamrznjenega obraza, nesimetrije mimike ter padca ene izmed obrvi ali veke, vendar je ta zaplet skoraj vedno lahko preprečen z natančno preučitvijo obraza stranke in prilagoditve odmerjene količine učinkovine glede na vsakega posameznika ter moč obraznih mišic.

Kaj je "toksin" oz. "bo*toks"?

Toksin je beljakovina, ki se jo pridobiva iz bakterije Clostridium botulin in je preverjen preparat. V zelo majhnih količinah se jo uporablja v medicinske (npr. spazma očesnih celic, otrdelih mišic vratu…) in estetske namene. Ko se vbrizga v dele telesa, s tem mišicam prepreči krčenje. Pri estetskem posegu vpliva predvsem na krčenje mimičnih mišic, s pomočjo katerih izvajamo mimiko. Z leti postanejo zaradi zmanjšane elastičnosti kože te mišice vedno bolj izrazite, zato je pomembno začeti s terapijami dovolj hitro, da se željeni učinek doseže s čim manj preparata. S svojim delovanjem toksin kožo gladi, ozoroma preprečuje nastajanje novih ali globjih gub.

Za koga je terapija primerna?

Redno aplikacijo učinkovine svetujemo tako moškim kot ženskam, ki si želijo mladostnejšega ter bolj svežega izgleda. Časovno okno, ki zagotavlja najboljše rezultate je med 25. ter 30. letom. V tem času prične koža v večji meri izgubljati elastičnost ter se začnejo kazati prvi znaki staranja. Najbolje deluje na dinamične gubice (to so gubice, ki nastajajo s premikanejm obraznih mišic), manj pa na statične gubice (te so na obrazu prisotne tudi pri mirovanju). Vseeno lahko tudi statične gubice tekom večih aplikacij učinkovine na redne intervale zmanjšamo, nekatere lahko celo v celoti izginejo.

Kako poteka poseg in kako dolgo je viden učinek?

Učinkovina, ki jo med posegom injiciramo v obraze mišice, povzroči navadno v roku 7-14 dni relaksacijo mišic ter nezmožnost njihovega krčenja, s tem se tudi prepreči nastajanje gub, že prisotne gube pa postanejo manj vidne oz globoke. Učinek je viden 4-6 mesecev.

Preparati, ki jih uporabljamo v DIAMANT-u so varni, visoko-kakovostni in široko znanstveno preizkušeni.

Za glajenje gubic okrog oči v povprečju zadostuje med 12 in 20 enot, med obrvmi med 5 in 10 enot in na področju čela med 10 in 20 enot toksina.

Glajenje gubic obraza
OSNOVNI NAPOTKI PO POSEGU

Po posegu 24 ur odsvetujemo:

– potenje

– savne

– ličila, kreme, peelingi

– masiranje obraza

– pritiskanje na mesto vbodov

UČINKOVIT TUDI PRI POTENJU (HIPERHIDROZA)

Metoda je primerna za ženske in moške, ki jih teži pretirano potenje ter jih moti v vsakdanjem življenju in aktivnostih.
Pri potenju želimo zmanjšati dovod signalov preko živčnih končičev do žlez, ki izločajo pot. S tem tudi zmanjšamo količino izločenega potu. Najpogosteje se poseg izvaja pod pazduhami ter na dlaneh. Tudi v ta namen učinek traja od 4-6 mesecev. Na področje, kjer želimo potenje zmanjati (pazduhe, dlani, stopala ..), se za čim manj bolečo aplikacijo učinkovine nanese anestetična krema, ki po približno 20 minutah omrtviči to področje. Na vsak kvadratni centimeter nato injiciramo učinkovino. Poseg traja cca 20 minut, učinek pa je opazen po približno 7-10 dneh.
Po posegu so lahko na mestu vbodov vidne majhne bulice, ki izginejo po 1 uri, področje vbodov pa je lahko še približno 2 uri rahlo rdeče in otečeno.

Za vsa vprašanja vam bo pred posegom in tudi po njem ves čas na voljo naša zdravnica.

ALI SO MOŽNI NEŽELJENI UČINKI ALI KOMPLIKACIJE PRI POSEGU?

Kot pri vseh posegih so tudi tukaj možni zapleti ter neželeni učinki, ki pa se jim da skoraj vedno izogniti z natančno preučitvijo obraza ter pripravo.
Vseeno pa lahko v redkih primerih kljub vsem ukrepom pride do nesimetrije mimike, padca obrvi ali veke, ali pa ostane prisotne preveč mimike. V tem primeru je potrebno poklicati v nano ustanovo, saj se da v večini primerov z dodatnim minimalnim odmerkom učinkovine neželjeni učinek popraviti. V redkih primerih lahko pride tudi do vnetja na mestu vboda.

TU SMO ZA VAS

Posvet z našimi
strokovnjaki

Za vsa vaša vprašanja se boste pred terapijo lahko pogovorili z usposobljenim strokovnjakom, ki bo glede na vaše stanje, starost in ostale dejavnike po strokovnem pregledu svetoval primernost terapije in odgovoril na vsa vaša vprašanja, tudi kar se tiče dodatnih tretmajev. Na voljo vam bo tudi po terapiji za vsa vaša vprašanja.

Podobne storitve

Naročite se na termin!