NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Injekcijska lipoliza

Tudi ljudje, ki se ne soočajo s prekomerno težo, imajo pogosto kljub ukvarjanju s športom in zdravemu prehranjevanju, maščobne obloge, ki bi se jih želeli znebiti. V Zobozdravstvenem centru Diamant izvajamo injekcijsko lipolizo na področju podbradka.

Kaj je injekcijska lipoliza in kako deluje?

Injekcijska lipoliza je minimalno invaziven postopek, namenjen raztapljanju maščobe in omogoča, da se maščobne obloge na področju podbradka hitro in nežno stopijo. Deluje na način, da se raztopina PDC Plus Complex (raztopina fosfatidilholina in deoksiholata) injicira neposredno v maščobno tkivo.
Injiciranje fosfatidilholina za odstranjevanje maščobnih celic ni čudežni izdelek za hujšanje, vpliva pa na zmanjšanje maščobnih oblog, ki jih ni mogoče zmanjšati s spremembami v prehrani ali z usmerjeno vadbeno terapijo. Hkrati lahko aplikacija nekoliko napne kožo.

Kako poteka poseg in kako hitro je viden učinek?

Število potrebnih terapij se razlikuje individualno in je odvisno od vsakega posameznika. Pogosto so za doseganje zastavljenega cilja potrebne 3 – 4 terapije, v razmaku vsaj 2 tednov (priporočamo 4 tedne razmaka med posamičnimi termini). Pri postopku uporabljamo zelo tanko iglo, posamezni tretma traja med 15 in 30 minutami. Rezultati so vidni že po prvi terapiji, optimalni učinek pa po 8-12 tednih.

Cena posamične terapije je 170 EUR.

OSNOVNI NAPOTKI PRED POSEGOM IN PO POSEGU

Prosimo, da se en teden po injiciranju izogibate športu, savni, solariju in težkim fizičnim naporom. Uporabljeni izdelek je mešanica fosfatidilholina (5% naravni izvleček soje) ter 2,4% deoskiholata. Takoj vbrizgan v maščobne obloge, povzroči raztapljanje lastne maščobe telesa, ki se naravno prenaša prek krvnega obtoka v jetra in tam razgradi.
Potrebno je omeniti, da mora biti na dan postopka vnos kcal negativen. Svetujemo telovadbo na dan posega (pred posegom) ali manjši vnos kcal, saj se bo drugače raztopljena maščoba naložila na drugo področje telesa.

ALI SO MOŽNI NEŽELJENI UČINKI ALI KOMPLIKACIJE PO POSEGU?

Kot pri vseh posegih so tudi tukaj možni zapleti ter neželeni učinki, ki pa se jim da skoraj vedno izogniti z natančno preučitvijo obraza ter pripravo.
Med neželjene učinke spadajo predvsem rdečica, oteklina in pekoč občutek po injekciji. Omenjeni neželjeni učinki so redki. V primeru pojava kateregakoli izmed omenjenih učinkov, nas prosim obvestite. V določenih primerih lahko pride do modric in zelo blage otekline na mestih injiciranja, ki pa trajajo le kratek čas. Modrice in blage otekline se lahko prekrijejo z ličili, tako da postopek ne omejuje vaših vsakodnevnih aktivnosti ter obveznosti. V redkih primerih pride do blagih senzoričnih motenj na mestih injiciranja, ki hitro popolnoma izginejo. V redkih primerih lahko pride do rahlega občutka bolečin v mišicah v predelu obraza dan do dva po terapiji, ki prav tako hitro izzveni.

TU SMO ZA VAS

Posvet z našimi
strokovnjaki

Za vsa vaša vprašanja se boste pred terapijo lahko pogovorili z usposobljenim strokovnjakom, ki bo glede na vaše stanje, starost in ostale dejavnike po strokovnem pregledu svetoval primernost terapije in odgovoril na vsa vaša vprašanja, tudi kar se tiče dodatnih tretmajev. Na voljo vam bo tudi po terapiji za vsa vaša vprašanja.

Podobne storitve

Naročite se na termin!