Implantati – zobni vsadki

Implantati

Zobni vsadki


Ko izgubimo zobe na srečo ni konec vsega, danes zobe z visoko uspešnostjo nadomeščamo z zobnimi vsadki – implantati.

Predvsem zaradi zahtev estetskega zobozdravstva s pridom uporabljamo implantate, za rehabilitacije z naravnim izgledom.

Prav tako je implantat najboljša izbira ob izgubi enega kočnika, če sta soseda povsem intaktna, in bi jih z brušenjem za mostiček prizadeli. V takem primeru je implantat tudi ekonomična rešitev.

Implantacijo opravi oralni kirurg ali implantolog, pred posegom pa je potrebno opraviti vsaj panoramsko slikanje zob, v težjih primerih z manj kosti pa še 3D CT sliko.

V primeru dobrih pogojev, se lahko implantati vstavijo tudi brez rezanja, brez dodajanja kosti in brez operacije.
Dr. Robič je zaključil podiplomski študij z magistrsko nalogo z naslovom minimalno invazivno implantiranje v zadnjem delu zgornje čeljusti.
Danes vstavljamo implantate, če se le da brez dodatkov umetne kosti, z minimalnimi, nebolečimi posegi, ki so tudi cenejši in predvidljivi. Računalniško podprto načrtovanje povečuje uspešnost in zmanjšuje komplikacije.
Če je včasih implantacijo spremljala močna oteklina in tudi bolečina, danes ni več nujno tako!

Izkušnje po več tisočih implantacijah nas spodbujajo, da danes vstavimo vsadek takoj po izgubi zoba in nanj takoj namestimo provizorično krono (ki ni obremenjena z žvečnimi silami). Tako odpadejo zadrege z začasnimi protezami – žabicami ali škrbastim nasmehom.

Tekom let se je dr. Robič specializiral za metodo vstavitve implantatov po metodi All on 4, ko v istem obisku izdremo vse preostale zobe, vstavimo 4 implantate in takoj izdelamo fiksni mostiček. All on 4 izvajamo že od leta 2013, s klasično metodo intraoralnega varjenja titanove konstrukcije, od leta 2020 pa tudi z novo digitalno metodo, ko implantate poskeniramo in začasne zobe natisnemo s 3D tiskalnikom.

Preberite še članke:

 

  1.  Manjkajo mi zobje, so implantati res prava rešitev?
  2.  Kako dolgo implantati držijo?
  3.  Kaj določa ceno implantatov?
  4.  All on 4 metoda za nadomestitev vseh zob v čeljusti na 4 implantatih.


zobni vsadek implantat


Če ste ali boste izgubili en zob

V primeru manjkajočega enega zob se v vrzel vstavi zobni vsadek, ki ga lahko vstavimo takoj ob puljenju.

V primerih zadostne kostne mase je možno že takoj narediti začasen zob na vsadku, ki pa ne sme biti v stiku z ostalimi zobmi in z njim ne smete jesti.

Če je potrebno dodati umetno kostnino ali pa je vaša kost slabše kvalitete, pa počakamo 6-12 tednov pred namestitvijo zobne krone na vsadek. V vmesnem času vam napravimo začasni provizorij.

Če ste ali boste izgubili več zob v vrsti

Tudi v tem primeru lahko implantiramo takoj po odstranitvi zob.

V primeru, kvalitetne kosti lahko naredimo tudi takojšni provizorični mostiček na vsadkih, ki ga po 8 tednih zamenjamo s polno-keramičnim.

Kadar vaše kostne mase ni dovolj in je potrebno dvigovati sinusno dno – sinus lift, pa z obremenitvijo implantatov in izdelavo mostička počakamo vsaj 4 mesece. V vmesnem obdobju vas lahko oskrbimo z začasno protezo.

Če ste ali boste izgubili vse zobe v čeljusti

Če je izguba zob v zgornji čeljusti potrebujete 4 vsadke.

Če želite fiksne zobe, vam lahko pomagamo z metodo All-on-4, kjer dobite zobe v 24 urah po izdrtju zob.

Kadar se zaradi starosti in lažjega čiščenja dogovorimo za snemni mostiček na Locator polzilih, pa najprej vstavimo implantate in nato po 2-3 tednih izdelamo snemni mostiček – protezo, ki se pritrdi na implantate s klikom, vendar je prva 2 meseca ne smete polno obremenjevati.

Cena obeh rešitev je 4600 €.

Če pa nimate zob v spodnji čeljusti in želite fiksno rešitev pride v poštev tako kot zgoraj All on 4 ali pa snemni mostiček na locatorjih.

Zaradi finančnih ali anatomskih omejitev pa se lahko v spodnji čeljusti izdela tudi protezo na dveh zobnih implantatih, ki se pritrdi na vsadke na klik. Cena za to možnost je od 1500 € z uporabo miniSky implantatov do 2300 € z uporabo Locator polzil in s kovino ojačane proteze.


Naročite se na pregled:

030 20-20-20
Pregled, osnovna RTG diagnostika, analiza in posvet o najprimernejši rešitvi: 30 €


Kaj pravijo naši pacienti?


Vse pohvale dr. Juretu, res ima čudežne roke. Pri meni je bil res velik poseg in ne morem verjeti, da sem dobil lepe nove zobe takoj, pa še bolečin ni bilo omembe vredno. Najlepše Vam hvala!

Tone

Hoče - December, 2016

Nisem pričakovala, da se bodo moji All on 4 zobje čutili kot da bi bili moji lastni. Pohvaliti moram tudi zobotehnika, ker je res naredil nasmeh po moji želji. Super ste! Tako utečene ekipe še nisem srečala!

Marija

Kamnik - Februar, 2017

Moram priznati, da sem odlašal, ker me je bilo strah, saj nisem imel dovolj kosti za običajni All-on-štiri. Doktor Robič pa me je s svojo energijo in preprostostjo hitro prepričal. Na mladih svet stoji in prav je tako.

Mirko

Krško - September, 2016Področja našega dela


ortodontski aparati neopazni

Ortodontski aparati

Snemni in fiksni neopazni ortodontski aparati.

endodontsko zdravljenje

Zdravljenje koreninskih kanalov

Zdravljenje granulomov – mikroskopsko endodontsko zdravljenje koreninskih kanalov.

all on 4 implantati

All-on-4

Če ste ali boste v kratkem izgubili vse zobe, vam jih metoda All-on-4 povrne v enem dnevu.

oralna kirurgija, puljenje zob, ekstrakcije

Oralna kirurgija

Oralnokirurški posegi, zdiranje zob, apikotomije.