NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Totalna proteza

Totalna proteza

Enostavna rešitev za brezzobe.

Če ste izgubili vse vaše zobe v čeljusti, vam lahko pomagamo z izdelavo totalne proteze, ki nadomešča vse zobe v čeljusti in tudi manjkajoče zobne grebene. Totalna proteza omogoča zadovoljivo estetsko in funkcionalno oskrbo.

Za izdelavo najprej vzamemo anatomski odtis vaših zobnih grebenov, na podlagi tega, pa v zobotehničnem laboratoriju izdelajo individualne odtisne žlice s katerimi odtisnemo vse detajle vaših ust, da lahko zagotovimo optimalno prileganje proteze.

Zgornja totalna proteza je narejena tako, da se prisesa na vaše nebo, tako da ne izpada, ko odprete usta. Totalna proteza je narejena iz rdečega akrilata in vnaprej narejenih akrilnih zob.
Na podlagi vaše velikosti in obraza izberemo pravo obliko in barvo novih zob. Za bolj zahtevne lahko v protezo vgradimo tudi porcelanske ali večslojne kompozitne zobe Ivoclar Phoares II, ki odlično posnemajo izgled in funkcijo naravnih zob.

Cena totalne zobne proteze je 600 EUR. Potrebni so trije do pet obiskov.
Zgornje totalne proteze pacienti večinoma zelo dobro sprejmejo, težave pa imajo s spodnjimi, saj pri močno resorbiranih čeljustnih grebenih ni mogoče doseči zadovoljive stabilnosti.

V tem primeru svetujemo še vstavitev dveh mini zobnih implantatov. V tem primeru je cena proteze in dveh mini implantatov skupaj 1500 EUR.

Kdaj po puljenju lahko naredimo zobno protezo?

V primeru izpuljenja nekaj zob lahko že vnaprej pripravimo ti. imediatno totalno protezo, ki jo vstavimo takoj po puljenju zob, da našo ordinacijo že zapustite z novimi zobmi.
Sicer pa priporočamo, da se po puljenju počaka vsaj 1 teden, preden začnemo z odtiskovanjem.
Vsekakor se moramo zavedati, da se bodo velike spremembe z obliki kosti dogajale še pol leta po puljenju, zato bo po potrebi čez nekaj časa potrebno protezo podložiti.

 

Če vas zanima še več o totali protezi, vas vabimo k branju Totalna proteza – vse, kar morate vedeti!

Podobne storitve

Naročite se na termin!