Koreninsko – endodontsko zdravljenje


Zdravljenje koreninskih kanalov – endodontija

Endodontsko zdravljenje pod mikroskopom.

Pogosto pride zobni karies tako globoko, da zaradi njega odmre zobni živec.
Zob potemni in neha boleti, saj odmre, na vrhu korenine pa nam začne delati probleme. Tam namreč nastane granulom, ki pogosto sploh ne boli in pacienti mirno živijo dokler nekega dne ne pride do aktivacije (zaradi padca odpornosti).

Takrat zaradi hudih bolečin poiščejo zobozdravniško pomoč, do prihoda v ordinacijo pa ponavadi tudi že zatečejo. Takrat zobozdravniki nudimo prvo pomoč, da odvzamemo bolečino, zob pa v primeru, da je še rešljiv koreninsko zdravimo.

Zobno krono prevrtamo in poiščemo vse koreninske kanale (kočniki imajo tudi do 5 kanalov), jih s posebnimi inštrumenti razširimo in očistimo ter jih napolnemo z zdravilno pasto, v naslednjih sejah pa z tesno gumijasto polnilno pasto. Takšen zob čez pol leta ponovno slikamo z rentgenskim aparatom, da preverimo uspešnost zdravljenja (če je granulom izginil), šele nato pa po potrebi oskrbimo zob s prevleko.

V našem centru kanale širimo z različnimi sistemi za strojno širjenje kanalov, pomagamo si tudi z ultrazvokom, za temeljito spiranje in aktivacijo razkužila. V letu 2016 smo naše delo nadgradili še z uporabo zobozdravniškega mikroskopa. Z močno osvetlitvijo in do 36-kratno povečavo lahko naredimo prej nemogoče.

Zobe, ki so že bili neuspešno zdravljeni ali pa so v njihovih koreninah zalomljene iglice lahko pod mikroskopom ponovno zdravimo in odstranimo zalomljene inštrumente.

Kot zanimivost moramo omeniti tudi dezinfekcijo kanalov z laserjem in ultrazvokom, ki jo s pridom izvajamo na močno okuženih zobeh z gangreno. Študije kažejo izboljšanje dolgoročne uspešnosti iz 55% na 85%.

Pri zapletenih primerih, ko ne najdemo vseh kanalov si lahko sedaj pomagamo s CBCT 3D slikanjem zob, in na podlagi slike ugotovimo, kje leži skriti kanal, ali pa kateri kanal je vzrok bolečin.

Pri koreninskem zdravljenju imamo uspešnost povsem primerljivo z analizami narejenimi v raznih priznanih tujih klinikah! V primeru, da je zob temno zabarvan in da moti estetski videz, ga lahko tudi pobelimo. Več o beljenju temnih zob si lahko preberete tukaj.Kaj pravijo naši pacienti?


To je bilo nekaj čisto drugega kot sem navajen. Nič razkužil ni teklo po ustih, po zdravljenju ni bolelo, vse je bilo narejeno zelo profesionalno. S temi vašimi mikroskopi ste pa tudi 20 let pred ostalimi. Super!

Matej

Radomlje - Oktober, 2016

To vaše zdravljenje pod mikroskopom je čudežno. Zob so odpisali že trije zobozdravniki, zdaj pa me nič ne boli, sploh ne vem zanj. Res prisrčna hvala dr. Šternu!

Aljoša

Vir pri Domžalah - Maj, 2017

Vesel sem, da sem vas našel, ker bi drugače ostal brez dveh zob. Zdaj za zobe sploh ne vem več, prej pa so me večkrat opominjali, da so v ustih in nekaj ni v redu z njimi:) Ko bi vas našel že prej...

Mihael

Maribor - Junij, 2017Naročite se na pregled:


Cena prvega pregleda in osnovne RTG diagnostike: 30 €


Naša področja dela?


Konzervativno in estetsko zobozdravstvo

Širok razpon preventivnega in estetskega zobozdravstva s poudarkom na estetiki.

zobna protetika

Zobna protetika

Snemna in fiksna zobna protetika. CAD-CAM polnokeramične prevleke in estetske luske. Delne in totalne proteze.

Implantati

Manjkajoče zobe nadomestimo v zobnimi vsadki – implantati.

zdravljenje paradontoze

Paradontologija

Zdravljenje dlesni in obzobnih tkiv.