NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Izpadanje proteze

Zobna proteza sloni na preostalih zobeh in/ali dlesni. S časom se kost na mestih manjkajočih zob začne topiti, kar vodi v prazen prostor pod protezo, zato se le-ta začne premikati in izpadati.
Naše zdravstveno zavarovanje plača akrilatne proteze, ki strokovno veljajo za začasno in ne definitivno oskrbo. Te proteze zaradi napačnega prenosa sil (sploh če so še slabo izdelane) vodijo v počasno izgubo zob in zaradi prevelikih pritiskov na kost se kost še hitreje topi, kar vodi do nepopravljivih posledic.

Spodnje proteze v brezzobi čeljusti so vedno slabše stabilne, tu se lahko stabilnost zelo izboljša z vsaditvijo zobnih vsadkov – implantatov na katere se sidra proteza. Ta rešitev danes niti ni več tako draga.

Tudi nepravilno narejene zgornje totalne proteze pri marsikom slabo tesnijo in izpadejo že ob odprtju ust ali majhnem pritisku na sprednje zobe. Če imate tudi vi takšen problem, se obrnite na nas, z veseljem vam bomo pomagali. Ponavadi zadošča že popravilo proteze ali podložitev, kar pomeni strošek med 50 – 90 EUR.

Delite to novico

Podobne novice

Naročite se na termin!