NAROČITE SE NA TERMIN

Košarica

Imam grde / krive / obrabljene zobe. Mi lahko polepšate nasmeh s porcelanskimi luskami?

Ko se staramo, se lahko naši zobje malce obrabijo, odkrhnejo ali zabarvajo. Poleg tega mnogi med nami trpijo zaradi rahlih nepravilnosti griza, natlačenih zob ali majhnih presledkov med zobmi. Čeprav te majhne napake ne vplivajo na ustno zdravje, pa imajo lahko resničen učinek na našo samozavest in odločnost.

Vaš nasmeh je pomemben – pusti prvi vtis in ima lahko odločilen pomen za vaše socialno in zasebno življenje.
S porcelanskimi luskami lahko popravimo te majhne lepotne nepravilnosti in pomladimo ter poživimo vaš nasmeh.

Ti natančno ročno izdelani porcelanski koščki, debeline kot jajčna lupina, so trajno prilepljeni na sprednje strani vaših zob in učinkujejo kot fasada. Zakrijejo nepravilnosti in ustvarijo lep, naraven in zdrav videz.
Če si želite popraviti kozmetične nepravilnosti na kakšnem od vaših sprednjih zob, Vam predlagamo, da nas kontaktirate in obiščete, da bi izvedeli kaj lahko z luskami naredimo za vas.
Naša ekipa ima posebno strast do estetskih popravkov nasmeha in vam bo z veseljem svetovala in pomagala do sanjskega nasmeha kot že mnogim.
Vsega pacienta pregledamo in mu individualno svetujemo katera rešitev bo najboljša za njegove potrebe. Včasih je dovolj samo beljenje zob in majhna kompozitna dograditev, nekdo drug potrebuje keramične luske, tretji ima finančne ovire in mu zato predlagamo kompozitne luske.
Naši laboratoriji delajo porcelanske luske iz eMax prešane keramike, včasih iz feltšpatske keramike, spet drugič si pomagajo s CAD-CAM tehnologijo, lahko pa jih naredimo celo v samo enem nekajurnem obisku s pomočjo računalniško vodene tehnologije Cerec.
V vsakem primeru pa nastanejo luske, ki se povsem naravno zlijejo s sosednjimi zobmi.
Na prvem pregledu vam bomo predstavili vse te možnosti, vam svetovali in vas informirali, da boste lahko naredili premišljeno odločitev.

Kako poteka postopek do novega nasmeha?
• Odtiskovanje in minimalno brušenje zob – to je prvi korak pri izdelavi porcelanskih lusk. Ko smo izbrali način za dosego sanjskega nasmeha, moramo zobe pripraviti za terapijo. To pomeni, da moramo odstraniti majhno količino sklenine na želenih zobeh, včasih pa naredimo luske tudi brez brušenja.
Minimalno brušenje je potrebno zaradi dveh razlogov:
1. da pripravimo prostor za prihajajočo keramično lusko
2. da zagotovimo ustrezno površino za lepljenje luske.
Ko so zobje ustrezno obrušeni jih odtisnemo z natančnim odtisnim materialom ali pa v ustih poskeniramo s posebno kamero – 3D skenerjem. Na podlagi tega odtisa bodo v specializiranem laboratoriju naredili luske. Med tem časom boste dobili začasne luske, ki ščitijo vaše zobe in služijo kot generalka pred cementiranjem pravih keramičnih lusk.

• Oblikovanje in izdelava lusk – V najbolj natančne specializirane zobotehnične laboratorije pošljemo v izdelavo naše protetične nadomestke. Izdelava in oblikovanje trajata od 7 do 14 dni, ker nekatera dela pošljemo v tujino. Z usklajenim delom in sodelovanjem z dobrimi zobotehniki lahko našim pacientom ponudimo izdelke najboljše kakovosti, prileganja in estetike.

• Cementiranje porcelanske luske: ko so luske izdelane in dostavljene v naš center v Celje, se boste vrnili k nam, da jih trajno cementiramo. Takrat odstranimo začasne luske in namestimo trajne iz keramike. Na zob so prilepljene s posebnim cementom, ki varno drži lusko na mestu.

Ko so enkrat prilepljene, lahko pričakujete, da bodo služile tudi več kot deset let. Vsekakor pa se morate zavedati, da se tudi luske obrabijo kot naravni zobje in bodo nekoč potrebovale zamenjavo.

Delite to novico

Podobne novice

Temen zob

Temen zob

Ko zobje odmrejo potemnijo. Včasih so polnilne paste, s katerimi zapremo koreninski kanal, vsebovala srebro, ki je močno zabarvalo cel

PREBERI VEČ

Naročite se na termin!