Zdravljenje granulomov

Zdravljenje granuloma

Zdravljenje periapikalnega parodontitisa

Pogosto pride zobni karies tako globoko, da zaradi njega odmre zobni živec.
Zob potemni in neha boleti, saj odmre, na vrhu korenine pa nam začne delati probleme.

Tam namreč nastane granulom, ki v 80-90% primerov sploh ne boli in pacienti mirno živijo dokler nekega dne ne pride do aktivacije (zaradi padca odpornosti).

Granulom je kronični vnetni proces organizma in njegovih imunskih celic, ki se borijo proti bakterijam. Bakterije izvirajo iz nezdravljenih ali pa slabo zdravljenih zobnih korenin. Ti procesi v približno 90% ne bolijo in zato se velikokrat zgodi, da so lahko prisotni leta ali celo desetletja.

Posledica takšnega dolgotrajnega imunskega odziva vašega organizma na te bakterije je tako kot pri parodontalni bolezni izguba kosti, le da gre v tem primeru za zaprt proces znotraj vaše čeljusti, včasih pa se lahko sprosti skozi fistulo, ki izgleda kot majhen balonček ali pikica na dlesni nad prizadetim zobom iz katerega občasno priteče gnojna tekočina (sploh ob pritisku na bulico).

Ko pride do aktivacije vnetja, zaradi hudih bolečin poiščejo zobozdravniško pomoč, do prihoda v ordinacijo pa ponavadi tudi že zatečejo.

Takrat zobozdravniki nudimo prvo pomoč, da odvzamemo bolečino, zob pa v primeru, da je še rešljiv endodontsko koreninsko zdravimo z uporabo iglic (in mikroskopa).

V našem centru lahko opravimo zdravljenje koreninskih kanalov po najvišjih standardih in z znanstveno dokazanimi metodami. Na enem mestu lahko opravimo 3D CBCT ali lokalno RTG slikanje, zdravljenje in protetično oskrbo zoba.Kaj pravijo naši pacienti?


To je bilo nekaj čisto drugega kot sem navajen. Nič razkužil ni teklo po ustih, po zdravljenju ni bolelo, vse je bilo narejeno zelo profesionalno. S temi vašimi mikroskopi ste pa tudi 20 let pred ostalimi. Super!

Matej

Radomlje - Oktober, 2016

To vaše zdravljenje pod mikroskopom je čudežno. Zob so odpisali že trije zobozdravniki, zdaj pa me nič ne boli, sploh ne vem zanj. Res prisrčna hvala dr. Šternu!

Aljoša

Vir pri Domžalah - Maj, 2017

Vesel sem, da sem vas našel, ker bi drugače ostal brez dveh zob. Zdaj za zobe sploh ne vem več, prej pa so me večkrat opominjali, da so v ustih in nekaj ni v redu z njimi:) Ko bi vas našel že prej...

Mihael

Maribor - Junij, 2017